Workshop MMA weerbaarheid

Voor: volwassenen / bedrijven

Een krachtige workshop die direct een positief gevoel geeft. Wij gebruiken sport als middel om weerbaarheid te vergroten. De deelnemers leren door oefeningen hun grenzen duidelijk aan te geven, ontdekken hun kracht en nieuwe mogelijkheden als persoon. Zelfverdedigings- en vechtsporttechnieken worden gecombineerd met oefeningen die letten op lichaamshouding, intentie, intonatie en communicatie.

MMA weerbaarheid is een combinatie van sport en zelfverdediging en kan eenvoudig worden aangepast aan specifieke doelgroepen. Ambulancepersoneel, politie maar ook leraren, leraressen en tramcontroleurs zullen veel (nieuwe dingen) leren van deze training die gebasseerd is op bewezen technieken uit MMA (Mixed Martial Arts). Positiviteit staat centraal in de workshop. Door veel positieve bevestiging te geven stimuleren we de deelnemers om te geloven in wat ze kunnen en zullen dan ook snel succes beleven. We bouwen op succes, altijd goed! De workshop gaat o.a. verder in op fysieke kracht en conditietraining gebaseerd op het staande en grondgevecht. Het leert de deelnemers omgaan met realistische weerstand die direct to resultaat leidt.

Hét voordeel om vanuit sport toe te werken naar een betere weerbaarheid is het feit dat sport en beweging eenvoudig meetbaar is. Het is immers veel makkelijker om de goede uitvoering van een techniek te beoordelen dan een vragenlijst te interpreteren. Een deelnemer die een cursus heeft gevolgd en antwoord moet geven op de vraag of zij zich nu weerbaarder voelt zal deze vaak positief beantwoorden, wat niet wil zeggen dat de deelnemers ook echt weerbaarder is geworden. Fysieke weerbaarheid, jezelf fysiek kunnen verdedigen maakt de deelnemer ook mentaal weerbaarder.

Deze workshop is ook beschikbaar voor kinderen én als cursus.